Våra medlemmar

Våra medlemmar


  • Rensskog drivs av renskötare Anja Fjellgren. Renskog är först och främst sprungen ur det glapp som finns inom skogsbruket när det kommer till renskötsel, men som också ses hos majoriteten av aktörerna i Sápmi. Renskog jobbar för att höja kunskapsnivån, finnas som expertstöd och besvara stora som små frågor om renskötsel.

    Hemsida


  • Gården ligger i Ljusnedal precis intill Ljusnan och med fantastisk utsikt mot Anåfjället och Funäsdalsberget. Våra djur är av raserna Black Angus och Belted Galloway. Dessa raser är mycket lämpliga i ekologisk djurhållning, har lätta kalvningar och välmarmorerat kött. Våra kor får uteslutande gräs att äta vilket ger naturligt höga Omega 3-värden och mycket smak på köttet. Under sommarhalvåret går korna med kalvar tillsammans med tjurarna på bete uppe på Hamrafjället, längs Mittådalsvägen, i Vivallen, Tänndalen, Walles och runt Tevsjön i Ljusnedal. På vintern går de hemma på Storhagen i lösdrift, vilket betyder att de kan gå ut och in som de vill och har fri tillgång till vatten och foder. Tre gånger om året slaktar vi och köttet levereras till både restauranger och privatpersoner.

    Hemsida


  • På Krogen serveras en kreativ avsmakningsmeny ett par dagar i veckan.

    I bistron serveras en á la carte och vedugnsbakade pizzor som anpassas efter dagens råvaror. I delin handlar du egenproducerad chark, kött och grönsaker från närliggande gårdar, färsk fisk och mycket mer. Något mer?

    Skoogs krog och Skoogs Bistro och Deli drivs av familjen Bertilsson sedan 2007.

    Hemsida


  • Ägg i Byvallen har höns som lägger olika nyanser av bruna och vita grönbetesägg. De går fritt utomhus på grönbete i Härjedalen hagar på ca 600 kvm. De bor i tre stycken äggmobiler om nätterna och flyttas till nytt bete varje vecka. Vintertid flyttar de in I ett växthus tills marken är bar och de kan släppas ut dem igen.

    Förutom rekoring välkomnar Byvallens ägg er till sin äggbod i Byvallen. I boden finns förutom ägg också honung, tunnbröd, potatis m.m. Välkommen! Öppet dygnet runt!

    Facebook


  • I skidparadiset Tänndalen i västra Härjedalen hittar du Tänndalens fiskrökeri. Här bedriver Niklas Lödesjö fiskförädling i form av varm- och kallrökning av fjällfisk såsom röding, sik och regnbåge. Sikrom finns också i begränsad tillgång samt, hjortronsylt, blåbär, lingon och svamp vid säsong. Försäljning sker i gårdsbutiken och på Hamra livs.

    Bild: Niklas Kämpargård

    Hemsida


  • Hede Kött och Chark styckar och förädlar älg, ren, nöt och gris. De lägger fokus på att företaget ska leverera varor av högsta kvalitet för att garantera att alla kunder är är belåtna med de varor som de har köpt. Vi premierar samarbeten med erfarna och stolta yrkesmän i trakten. Dels för att vara med och bidra till ett levande Härjedalen och för att kunna erbjuda våra kunder högsta möjliga köttstandard.

    Hemsida

  • Jille ren och vilt är ett samiskt företag, med verksamhet som går längre än att sälja ren- och viltkött. “Vi bryr oss om hela produktionskedjan. Att vi hanterar djuren med respekt. Att renskötarna får betalt för sitt arbete. Att konsumenterna kan köpa kött av högsta kvalitet. Vi bidrar till att regionen och rennäringen kan fortsätta vara livskraftig. I generationer framåt.”
    Genom att handla produkter från Jillie ren och vilt bidrar du till en livskraftig rennäring.


    Hemsida

  • Flerfaldigt prisbelönt pizzeria inredd med fjällkänsla och mat med lokala råvaror. Har du testat den berömda fryspizzan?

    Hemsida

  • Per-Hans Lantbruk AB är ett familjeföretag, som ägs av familjen Daabach i Hede. Vi driver vårt ekologiska KRAV-lantbruk i harmoni med naturen och värnar om den biologiska mångfalden. Genom att låta korna beta helt fritt i Härjedalens fjällnära skogsmark hålls landskapet öppet och de besökta fäbodarna hålls levande.

    Hemsida

  • En gemytlig krog vid foten av skidbacken. Här serverars dagens lunch, lunch la carte och gott fika. I 20 år har restaurangen drivits av Anders och Lisbeth, som flyttade till Tänndalen på grund av sin kärlek till naturen & fjällvärlden.

    Både Lisbeth & Anders är sommelierer och har många spännande viner och ölsorter att rekommendera till sin mat.

    Mat Akademin i Jämtland har har uttryckt att Buskvallen Inn har "nytänkande och inspirerande sätt använde sig av lokala råvaror".


    Facebook

  • Fjällnäs, Sveriges äldsta fjällhotell, erbjuder en exklusiv tillflyktsort där gästerna får uppleva naturens ständiga och dramatiska skiftningar på nära håll. Fjällnäs bjuder på en unik atmosfär där besökare får njuta av det rena, orörda och vackra landskapet, precis som det lockade de första besökarna för 140 år sedan.

    Hemsida

  • Pensionat Helags – det röda fjällpensionatet – stod klart redan 1934. Sedan dess har det, under olika ägares ledning, välkomnat gäster från när och fjärran.

    Men den 4 maj 2021 togs det över av den nuvarande ägaren Johanna Öhman, som har totalrenoverat byggnaden och önskar driva traditionen vidare och fortsätta ta hand om fler fjällresenärer på bästa sätt.

    Hemsida

Här hittar du lokal mat