Det här är Härjedalsmat

Gris Härjedalsmat Lokalproducerat
Kossor Härjedalsmat Lokalproducerat

Om Härjedalsmat

Härjedalsmat är en ideell förening som bildats av matintressenter i Härjedalens kommun.

Ändamål

  • Vi verkar för en ökad produktion och konsumtion av lokal mat från Härjedalen

  • Vi värnar vår härjedalska matkultur, men tänker också nytt

  • Vi bidrar till en levande landsbygd, en attraktiv plats att bo och verka på

  • Vi hjälper och stärker varandra för att öka lönsamheten och för att utvecklas som företagare Vi verkar för goda förutsättningar för våra företag.

  • Vi ökar medvetenheten om den lokala maten

  • Vi står för mat med smak och kvalitet som producerats på ett hållbart sätt. För oss är det självklart att människor, djur och växter ska trivas

Om projektet 

Under 2022- 2024 samarbetar föreningen Härjedalsmat med Hushållningssällskapet Jämtland i projektet Matvarumäket Härjedalsmat.

Projektets mål är att skapa ett starkt matvarumärke: Härjedalsmat. Genom att bygga varumärket och att underhålla och utveckla det, utvecklas också matproduktion i Härjedalen. Därmed kan också produktionen av lokala livsmedel öka i bygden.

Projektet är delfinansierat av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Oss bakom projektet

Julia Pearson, projektledare

063-15 52 06  | julia.pearson@hushallningssallskapet.se

Ida Lindman, Projektmedarbetare

063-15 52 04  | ida.lindman@hushallningssallskapet.se